Ανακοινώσεις Περιφέρειακης Ενότητας Ιθάκης

Παραχώρηση κτιρίου πρώην Ειρηνοδικείου Ιθάκης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη στέγαση των υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Ιθάκης.

Παραχώρηση κτιρίου πρώην Ειρηνοδικείου Ιθάκης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη στέγαση των υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Ιθάκης.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ – ΕΠΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΙΝΤΗΛΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΘΑΚΗΣ» – 19 Μαΐου 2015

Το κτίριο στο οποίο στεγάζονταν προδικτατορικά το Ειρηνοδικείο Ιθάκης, οικοδομήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950, αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό σε ακίνητο που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Καλύπτει συνολική επιφάνεια 180,00 τ.μ. περίπου και αποτελείται από αίθουσα συνεδριάσεων, τρία μεγάλα γραφεία, τουαλέτα και ημιυπαίθριο χώρο.
Το 1969 καταργήθηκε το Ειρηνοδικείο Ιθάκης και συνενώθηκε με το Ειρηνοδικείο Σαμαίων και επί 20 έτη στο κτίριο αυτό στεγάσθηκε η τεχνική υπηρεσία του Ο.Τ.Ε. μαζί με διάφορά μηχανήματα τηλεπικοινωνιών.
Το έτος 1993 στεγάσθηκε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα το Επαρχείο Ιθάκης. Έκτοτε το κτίριο παραμένει κενό. Ιδιοκτησιακά ανήκει στο ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων), το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Λόγω της τοποθέτησης ασφαλτοτάπητα στην στέγη (πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα) του κτιρίου, ο οποίος καταστράφηκε
από ανθρώπινη ενέργεια, δημιουργήθηκε πρόβλημα στην μόνωση αυτού, με συνέπεια να έχει αποσαρθρωθεί η στέγη και να εισέρχονται νερά της βροχής εντός του κτιρίου.
Κατά τα λοιπά το κτίριο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση από στατικής άποψης και μπορεί να επισκευαστεί.
Ζητάμε την παραχώρησή του στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προκειμένου να στεγασθούν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ιθάκης και το Γραφείο του Επάρχου, προκειμένου να μην καταβάλλονται υπέρογκα ενοίκια για την εκμίσθωση κτιρίων προς στέγαση των υπηρεσιών αυτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *