Ανακοινώσεις Περιφέρειακης Ενότητας Ιθάκης

Καταγραφή προβλημάτων στην Ιθάκη μετά την ισχυρή βροχόπτωση της 25ης Σεπτεμβρίου 2015

Καταγραφή προβλημάτων στην Ιθάκη μετά την ισχυρή βροχόπτωση της 25ης   Σεπτεμβρίου 2015

 

Όπως γνωρίζετε, μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη κ.Γαλιατσάτου, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεφαλονιά και η Ιθάκη λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης της 25ης Σεπτεμβρίου.

Στην Ιθάκη οι ζημιές δεν ήταν της ίδιας έκτασης με την Κεφαλονιά ωστόσο δημιουργήθηκαν επίσης σοβαρά προβλήματα. Σε αυτοψία που πραγματοποιήθηκε

παρατηρήθηκαν τα εξής:

1. Υπάρχει πρόβλημα σε μεγάλο τμήμα της Επαρχιακής οδού του Μπροστά Αετού, σε διαφορετικά σημεία, το οποίο επιδεινώθηκε κατά πολύ με την τελευταία κακοκαιρία.

2. Στον Πίσω Αετό η κατάσταση του οδοστρώματος επιδεινώθηκε με τη νεροποντή στον ελιγμό όπου έγιναν οι τελευταίες γεωτρήσεις καθώς και στο τελικό τμήμα πριν το λιμάνι.

3. Σε ορισμένα σημεία του Επαρχιακού οδικού δικτύου παρατηρήθηκαν καταπτώσεις βράχων.

4. Στο τμήμα της επαρχιακής οδού Σταυρός – Φρίκες, έναντι της μάντρας Βασιλόπουλου παρατηρήθηκε ότι επιδεινώθηκε η κατάντη, ήδη καταπονηθείσα, λιθοδομή.

Αφού σας υπενθυμίσουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2013 είχαμε στην Ιθάκη έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσαν ζημιές στο Βαθύ και στο Κιόνι και για τα οποία είχε ενημερωθεί σχετικά η περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, ζητάμε να δοθεί προτεραιότητα σε μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα στην Ιθάκη.

Ο Έπαρχος Ιθάκης

Σπύρος Τσιντήλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *