Ανακοινώσεις Περιφέρειακης Ενότητας Ιθάκης

Συνεργασία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Δήμου Ιθάκης για την επίλυση των προβλημάτων

Συνεργασία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Δήμου Ιθάκης για την επίλυση των προβλημάτων

Την Παρασκευή 26 τρέχοντος, πραγματοποιήθηκε στο Επαρχείο Ιθάκης, συνάντηση μεταξύ παραγόντων της ΠΙΝ, του Δήμου Ιθάκης καθώς και μελών της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου.

Παρευρέθηκαν από πλευράς ΠΙΝ οι κ.κ. Σπύρος Τσιντήλας – Έπαρχος Ιθάκης και Σπύρος Γαλιατσάτος – Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής και από πλευράς Δήμου οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μάκης Βερώνης και Λουκάς Αναγνωστάτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαπτιστής Κουβαράς και από την Επιτροπή Τουρισμού οι κ.κ. Κωνσταντίνος Καραβίας, Σταύρος Δελλαπόρτας και Γεράσιμος Γονατάς.

Ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για θέματα της αρμοδιότητάς του καθώς και ο κ. Σπύρος Τσιντήλας για τρέχοντα θέματα και ακολούθησε διάλογος.

Από τον διάλογο προέκυψε ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την επίλυση των σημαντικότερων προβλημάτων όπως η αποτελεσματικότερη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ιθάκης, η συνέχιση των ανασκαφών και ερευνών στον αρχαιολογικό χώρο Αγίου Αθανασίου – Σχολής Ομήρου, ο χαρακτηρισμός του λιμανιού των Φρικών και ως αγκυροβολίου σκαφών αναψυχής, η υποβοήθηση της ΠΙΝ για δημιουργία σύγχρονου διαφημιστικού υλικού και ιστοσελίδας της Ιθάκης, η στενή συνεργασία για επισκέψεις δημοσιογράφων και ΜΜΕ για την προβολή του νησιού καθώς και άλλα συναφή θέματα όπως π.χ. το γαιοπάρκο Ιθάκης κλπ.

Αποφασίστηκε όπως ο Έπαρχος κ. Τσιντήλας και ο Αντιδήμαρχος κ. Αναγνωστάτος συνεργαστούν για να καταγράψουν τόσο τις μέχρι τώρα ενέργειες για την συνέχιση των ανασκαφών όσο και αυτές που πρέπει να γίνουν ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι κ.κ. Νίκος Ραδίτσας, Ανδρέας Αναγνωστάτος και Αρχιμήδης Κασσιανός.

Εν συνεχεία οι κ.κ. Τσιντήλας, Γαλιατσάτος και Λουκάς Αναγνωστάτος μετέβησαν στον αρχαιολογικό χώρο για επιτόπια ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη και στη συνέχεια στο λιμάνι των Φρικών.

 

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΙΝΤΗΛΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *