Ανακοινώσεις Περιφέρειακης Ενότητας Ιθάκης

Συνάντηση και ενημέρωση των κτηνοτρόφων και τυροκόμων Ιθάκης από εκπροσώπους του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Συνάντηση και ενημέρωση των κτηνοτρόφων και τυροκόμων Ιθάκης από εκπροσώπους του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών  ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

 

Στις 7 Σεπτεμβρίου στο Επαρχείο Ιθάκης, έγινε παρουσίαση  από την ομάδα του προγράμματος Interreg V-A Greece Italy , το έργο με τίτλο “Strengthening innovation and competitiveness of dairy enterprises through Mobile Laboratories of quality control – MobiLab”. Το έργο έχει εταίρους την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μπάρι, τον Μητροπολιτικό Δήμο του Μπάρι και συντονιστή το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Έγινε ενημέρωση για το έργο, στους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους και τυροκόμους του νησιού, παρουσία του Έπαρχου κου Σπύρου Τσιντήλα, από τους από ερευνητές του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ,  κα Λουκία Αικατερινιάδου, κα Ευρυδίκη Μπουκουβάλα, κ. Ηλία Μπουζαλά και κ. Γεώργιο Σαμούρη.

Το έργο, αφορά στη δημιουργία Κινητού Εργαστηρίου με σύγχρονο εξοπλισμό, που θα μπορεί να κάνει τις βασικές αναλύσεις στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ο έλεγχος της υγιεινής και της ποιότητας των παραγόμενων γαλακτοκομικών προϊόντων θα βοηθήσει στην ενίσχυση των μεταποιητικών δραστηριοτήτων, την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, την τυποποίηση των γαλακτοκομικών προϊόντων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, την υποστήριξη της παραγωγής προϊόντων ονομασίας προέλευσης, την εκπαίδευση των εμπλεκόμενων και την δημιουργία προϋποθέσεων για νέες θέσεις απασχόλησης, ιδιαίτερα των γυναικών και των νέων, με απώτερο σκοπό τη μείωση του κινδύνου αγροτικής εγκατάλειψης.

Η συζήτηση είχε μεγάλο ενδιαφέρον και οι κτηνοτρόφοι είχαν επίσης την ευκαιρία να ρωτήσουν και να ενημερωθούν, για κτηνιατρικά θέματα που τους απασχολούν.

Τέλος τα μέλη της ομάδας του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ , περιηγήθηκαν στην Ιθάκη και είδαν από κοντά διάφορες κτηνοτροφικές μονάδες του νησιού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνούν με την κα Τσέλιου Τζένη στο τηλέφωνο: 2661364506 καθώς και στις κατά τόπους Δ/σεις Κτηνιατρικής της Π.Ι.Ν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *